top of page

Parterapi

Parterapi er terapi til par, hvor fokus er på relationen mellem partnerne i parforholdet. I parterapi hjælper en parterapeut partnerne med at håndtere de udfordringer eller konflikter, der påvirker deres relation og som derved truer parforholdet.

Hvem kan få gavn af parterapi?

At gå i parterapi er dog ikke nødvendigvis ensbetydende med, at forholdet er i krise. Nogle par bruger det også forebyggende til at forbedre deres forhold og styrke deres kommunikationsevner. Uanset årsagen kan parterapi være en værdifuld ressource til at styrke forholdet og arbejde sammen om at løse problemerne.

Parterapi kan være gavnligt i en lang række forskellige situationer. Mange par opsøger for eksempel en parterapeut i forbindelse med:

 • Hyppige og uopløselige konflikter

 • Kommunikationsproblemer

 • Utroskab, jalousi eller tillidsbrud

 • Mangel på intimitet eller mismatch i seksuelle ønsker og behov

 • Store livsændringer, fx at få børn, flytte eller skifte job

 

Jeg som parterapeut kan hjælpe med at identificere de underliggende mønstre og dynamikker, der påvirker parforholdet og give parret værktøjer til at ændre dem til det bedre. For at få det bedste ud af parterapien er det vigtigt at vores terapeutiske alliance er gensidig og fælles, så begge parter føler sig komfortable med.

porodicna-terapija-psiholog.jpg
Parterpai-2.jpg

Gode fordele ved parterapi?

Der er mange forskellige fordele ved parterapi. Parterapi kan blandt andet hjælpe med at lære bedre kommunikationsfærdigheder, herunder lytte, udtrykke følelser og behov samt løse konflikter i parforholdet på en sund måde. Parterapeuten kan hjælpe med at identificere årsagerne til de konflikter, der truer parforholdet, og sammen med parret arbejder terapeuten på at finde løsninger, der kan styrke relationen og forholdet. Parterapi giver mulighed for at forstå hinandens behov, ønsker og følelser bedre, hvilket kan øge den følelsesmæssige forbindelse mellem parterne.

Parterapi kan også være med til at genopbygge tillid i parforholdet, især efter tillidsbrud som utroskab eller løgne. Mange par oplever, at parterapi har hjulpet med at redde deres forhold fra at ende i separation eller skilsmisse, fordi de anvender det forebyggende og får arbejdet med deres udfordringer og finder fælles løsninger.

Når vores parforhold forbedres, kan det føre til mindre stress og have en positiv indvirkning på vores mental og følelsesmæssige sundhed.

Parterapi giver også mulighed for personlig vækst, hvor både individuelle og fælles mål og værdier kan udforskes og udvikles.

Hvornår har man brug for parterapi?

Man kan have brug for parterapi, når man oplever udfordringer eller problemer i sit forhold, der påvirker ens velvære eller trivsel. Parterapi kan for eksempel være gavnligt i følgende situationer:
 

 • Hyppige og uopløselige konflikter
  Hvis der er gentagne konflikter, der synes umulige at løse, kan en parterapeut hjælpe med at finde måder at arbejde sammen om at løse konflikten.

   

 • Kommunikationsproblemer
  Mange konflikter i parforholdet skyldes dårlig eller mangelfuld kommunikation. Hvis man ofte misforstår hinanden eller har gentagne skænderier, kan det være værd at overveje parterapi.

   

 • Utroskab og tillidsproblemer
  Tillidsbrud såsom utroskab eller løgne kan være meget skadelige for et parforhold. Parterapi kan hjælpe med at genopbygge tillid og forstå årsagerne til tillidsproblemerne.

   

 • Mangel på intimitet og seksuelle problemer
  Hvis følelsen af intimitet og forbindelse er forsvundet eller svækket, kan parterapi hjælpe med at genoplive denne del af forholdet. Der kan også være seksuelle problemer eller mismatch i seksuelle behov, der kan skabe stress og afstand i forholdet. Her kan parterapi gavne

   

 • Livsændringer
  Store livsændringer som at få børn, flytte, skifte job eller pensionering kan sætte parforholdet ud af kurs. Parterapi kan hjælpe med at navigere gennem disse ændringer.

   

 • Personlige problemer
  Hvis den ene part mistrives og fx har angst, depression eller afhængighed, kan det påvirke parforholdet. Parterapi kan hjælpe med at adressere både individuelle og fælles udfordringer.

   

 • Mangel på engagement
  Hvis en eller begge parter føler sig uengagerede eller overvejer separation eller skilsmisse, kan parterapi være et forsøg på at redde parforholdet.

   

 • Forebyggelse
  Parterapi behøver ikke kun at være til kriser eller problemer. Det kan også være et værdifuldt redskab til at forebygge forholdskriser ved at arbejde på sund kommunikation og forståelse.

Parterapi-3.jpg

"Foredraget var veldisponeret, godt forberedt med fejlfri brug af videoudstyr, og Massoud var veloplagt og fængslede tilhørerne med et Massoud Fouroozandeh foredrag der leverede faktuel information om islams dna, som nok var ny for mange. Mange benyttede lejligheden til at købe en eller flere af de bøger, som Massoud og medforfattere har udgivet i årenes løb."

- Jørgen Christensen, Herlufsholm Sogns Menighedsråd 

"Massoud var i januar hovedperson i et spændende Massoud Fouroozandeh foredrag, som gav os tilhørere en ny og større viden om nogle af lighederne og forskellene på Islam og kristendom.  Massoud fortalte særdeles levende om sit liv, sine oplevelser og sit forhold til Gud. 
Er man en forsamling hvor tingene skal pakkes ind, hvor man skal undgå at træde på ømme ligtorne eller hvor man ikke ønsker at blive udfordret – ja så skal man ikke booke et foredrag med Mossoud.
Det var en sogneaften vi sent vil glemme."

- Carsten Bolding, 

Aktivitetsudvalget i Essenbæk

"Kære Massoud. Det var en stor glæde at have besøg af dig til sogneaften i Fjellerup. Du har med din baggrund store muligheder for at forkynde ind i Folkekirkelige sammenhænge. Dejligt at du tager branden fra Church of Love med ind i den stive danske folkekirke :-)"

- Birthe Larsen,

Fjellerup, Djursland

MF.jpg

I Danmark er jeg ikke født

- men Danmark er mit hjem

bottom of page