top of page

Foredrag

"I sine inspirerende og oplysende foredrag og samfundsdebat giver Massoud en større viden om henholdsvis integration, religion og gensidig medansvarlighed, og giver også publikum stof til eftertanke gennem sine personlige fortællinger."

                                                                                                   wwww.forfatterforedrag.dk

Den forbudte frelse

Massoud Fouroozandeh fortæller sin enestående dramatiske historie, hvori en koransanger i Iran bliver til kirkefader i Danmark. Han fortæller om barndommen i Shahens Teheran, de tidlige teenageår under ayatollah Khomeinis styre, om den dramatiske flugt over de kurdiske bjerge med den ene fod i gips, og ikke mindst om livet i Danmark. Her beskrives især hans omvendelse til kristendommen og arbejdet med den iranske menighed.

I dette Massoud Fouroozandeh foredrag forener han sin personlige fortælling med en teologisk forklaring af forskelle og ligheder mellem Islam og Kristendom.

DSC_5717.JPG
koranen1_edited.jpg

Islam

De seneste års store og nødvendige indvandring af gæstearbejder, tilstrømning af flygtninge og familiesammenføringer har ikke kun bragt duftrige krydderier med sig men også kulturelle og religiøse udfordringer. Kristendommens monopol i Danmark og Europa er blevet svækket voldsomt i løbet af de sidste 40 år. Debatter omkring troen er kommet langt mere på mediernes dagsorden, end de har været tidligere. Mange nye religioner og ideologier er kommet til, og der er ingen tvivl om, at islam er den største udfordring med en blind tro om sharia'en og at koranen er en hellig bog.

Massoud vil i dette foredrag komme ind på, hvad siger islams egne kilder herom, og hvorfor kan Koranen ikke være en hellig bog? 

Kristendom

En anden forhindring for en meningsfuld dialog med muslimerne er, at mange danske teologer - i en velmenende, men helt misforstået søgen efter ligheder mellem islam og kristendom - fuldstændig overser eller tilslører de betydningsfulde forskelle, der er mellem dem. Man gør dialogen til en jagt på enighed, og på den måde svigter man på begge fronter. For islam har ganske vist nogle overfladiske lighedspunkter med kristendommen – men i bund og grund er de to religioner så forskellige som olie og vand, og kan aldrig forenes. En alt for konsensussøgende dialog er mangel på respekt for begge religioner.

I dette Massoud Fouroozandeh foredrag tager han bl.a. fat på hvilke ligheder og forskelle der er mellem kristendom og islam.

Skærmbillede 2019-11-17 kl. 14.08.19.png
IMG_6155.JPG

Integration

I den nudanske ordbog er det at integrere forklaret som, at: ”… få nogen el. noget til at indgå i noget andet så de bliver en del af en overordnet helhed.” En vellykket integration i et land må derfor kun ske på baggrund af den eksisterende helheds værdier. Det modsatte vil uden tvivl medføre et andet parallelsamfund, der enten bevist eller ubevidst tilsidesætter disse værdier som noget sekundære eller helt uvedkommende.

Men nu er det sådan, at integration altid sker på flere niveauer samtidig: på det kulturelle plan, på det sociale plan og sandelig også på det åndelige plan. Derfor er det heller ikke irrelevant, når Massoud bliver ved med at sige, at den bedste integration for en nydansker er et nyt liv med Kristus. Men hvad mener han egentlig med det? I dette Massoud Fouroozandeh foredrag kommer vi ind på spørgsmålene: Er en ikke-kristen person udelukket fra at blive integreret i Danmark? Kan vi overhovedet komme integrationsudfordringen til livs?

Omvendelsespsykologi

De seneste års store og nødvendige indvandring af gæstearbejder, tilstrømning af flygtninge og familiesammenføringer har stillet Danmark og resten af Europa i en ny og forskningsmæssigt spændende situation. Danmark har som sagt forandret sig fra et næsten mono-religiøst samfund til et mere krævende multi-religiøst samfund, med "lige" muligheder for at skifte tro og omvende sig til en ny religion.

 

Dette har efterhånden naturligt skabt en række spørgsmål:

Hvad er omvendelsespsykologien?

Hvem og hvor mange omvender sig?

Hvorfor og hvordan sker omvendelsen i de forskellige religioner?

Etc.

RLTV7573.JPG

"Foredraget var veldisponeret, godt forberedt med fejlfri brug af videoudstyr, og Massoud var veloplagt og fængslede tilhørerne med et Massoud Fouroozandeh foredrag der leverede faktuel information om islams dna, som nok var ny for mange. Mange benyttede lejligheden til at købe en eller flere af de bøger, som Massoud og medforfattere har udgivet i årenes løb."

- Jørgen Christensen, Herlufsholm Sogns Menighedsråd 

"Massoud var i januar hovedperson i et spændende Massoud Fouroozandeh foredrag, som gav os tilhørere en ny og større viden om nogle af lighederne og forskellene på Islam og kristendom.  Massoud fortalte særdeles levende om sit liv, sine oplevelser og sit forhold til Gud. 
Er man en forsamling hvor tingene skal pakkes ind, hvor man skal undgå at træde på ømme ligtorne eller hvor man ikke ønsker at blive udfordret – ja så skal man ikke booke et foredrag med Mossoud.
Det var en sogneaften vi sent vil glemme."

- Carsten Bolding, 

Aktivitetsudvalget i Essenbæk

"Kære Massoud. Det var en stor glæde at have besøg af dig til sogneaften i Fjellerup. Du har med din baggrund store muligheder for at forkynde ind i Folkekirkelige sammenhænge. Dejligt at du tager branden fra Church of Love med ind i den stive danske folkekirke :-)"

- Birthe Larsen,

Fjellerup, Djursland

MF.jpg

I Danmark er jeg ikke født

- men Danmark er mit hjem

bottom of page