top of page
Søg
  • Massoud Fouroozandeh

Dommerne har talt: Her er de tre præster, der hædres

Hvad er en god præst? Det spørgsmål har Kristeligt Dagblad belyst over de seneste uger i oktober 2023. Nu ligger en afgørelse klar og e enigt dommerpanel har nu valgt tre præster, som fremhæves for deres praksis.

  • Inge Pilegaard Thomsen, hospicepræst på Skt. Maria Hospice i Vejle.

  • Liselotte Wiemer, sognepræst i Horne og Asdal Sogne i Hjørring Nordre Provsti.

  • Massoud Fouroozandeh, sognepræst i Tommerup og Broholm Kirker på Fyn og præst i valgmenigheden Church of Love.


Dommerpanelets argumenter Folkekirken har brug for præster, der tager ansvar for at præge den brede kristendom i landet, og det sker ofte gennem debat. Massoud Fouroozandeh kan være en sten i skoen for mange, men han tør dele sine holdninger, og så taler han til den voksende del af den danske befolkning, som har migrantbaggrund, og inviterer dem ind i folkekirken.

 

Taknemmelig og beæret. Sådan kan Massoud Fouroozandehs reaktion på at være en af de tre udvalgte præster opsummeres.

 

"Jeg er utroligt glad for folks tillid til min tjeneste i kirken," siger sognepræsten, som i 2011 blev præsteordineret som den første danske præst, der er konverteret fra islam.

 

For dommerne er valget faldet på Massoud Fouroozandeh, fordi han besidder en særlig forståelse af den offentlige kristendom, som noget man er nødt til at præge. For sognepræsten gælder det, at kristendommen grundlæggende handler om at sætte mennesket fri.

 

"Jesus siger, at sandheden sætter os fri, og en del af det er også at turde at sige sandheden og at stå imod den uretfærdighed, vi ser i vores samfund. Det kan koste dyrt, men sådan er det også gået for gode præster før os, der har lagt hovedet på blokken, fordi de holdt fast i at tale højt om, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert. Hvis vi skal gå i Jesu fodspor, og det håber jeg, at alle præster siger ja til, så kan vi ikke komme uden om, at vi er nødt til at gå lysets vej og holde fast i sandheden," siger han.

 

Pengepræmien på 10.000 kroner skal gå til det missionsarbejde, som Fouroozandehs valgmenighed, Church of Love, laver for farsitalende kristne i Iran.

 

"Jeg vil bruge pengene til forkyndelse af evangeliet i den undergrundskirke i Iran, vi har forbindelse til, hvortil vi blandt andet sender udgaver af det Det Nye Testamente. Derudover vil jeg gerne bruge pengene på uddannelse af nye missionærer blandt iranere og afghanere."

 


Comments


bottom of page